Workshop Babymassage voor opa’s en oma’s bij Yogastudio Yoia in Schiedam

Babymassage workshop voor opa’s en oma’s op donderdagochtend 16 mei 2019 van 10 – 11.30. Kosten €25,- Plaats: Yogastudio Yoia, Korte Haven 125, Schiedam

Programma

  • Korte kennismaking
  • Korte inleiding: wat is babymassage en welke basisprincipes zijn belangrijk om te weten
  • Babymassage oefenen
  • Vragen en afsluiting

Tijdstip van de massageles

Waarschijnlijk doorkruist het tijdstip van de les het normale ritme van voeding- en slaaptijden van je kleinkind. Het is soms even wennen, maar het komt altijd goed. Er is tijd en ruimte om alles rustig en zonder dwang te organiseren.

Als je kleintje nog even wil slapen, laat hem nog even slapen, leg je hem rustig nog even in de wagen of op een matje toegedekt op de grond. Is het voedingstijd, kun je de baby een voeding geven, liefst na de massage, maar als het niet anders kan is daarvóór ook geen probleem.

Is het nog geen voedingstijd na de massage, is het toch prettig om wat aan te bieden. Massage maakt dorstig, een extra slokje kan geen kwaad.

Vooral voor de baby zal het even wennen zijn, zo’n bijeenkomst met andere baby’s. We houden daar rekening mee en zullen niets forceren. Tijdens de massage houden de baby’s het rompertje aan.

Een voeding geven mag altijd – ook midden in de les. Het kind staat centraal.

Als je baby huilt: een beetje huilen is niet erg, soms moeten baby’s tijdens de massage gewoon wat “verhuilen”, wat indrukken of gevoelens verwerken. Dat is prima en soms zelfs even nodig. Maar als het niet goed voelt voor je, pak hem op, troost hem en kijk gewoon hoe de massage gaat, ik doe het namelijk voor op een pop.

Wat heb je nodig:

  • Een grote handdoek als ondergrond voor jezelf
  • 1 badcape of omslagdoek voor de baby
  • Voeding voor de baby
  • Schone luiers

Doe makkelijk zittende, luchtige kleding aan (waar wat olie op mag komen) en neem eventueel een korte broek mee (het is fijn om op blote benen te masseren)

Je krijgt een flesje massage-olie en een cursusboekje.

Lijkt deze workshop iets voor jullie? Geef je op door een mail te sturen naar patricia@babybalance-vlaardingen.nl

Wees snel want vol =vol