Babyconsulent

IMG-20160417-WA0005Was de zwangerschap en bevalling zoals je hoopte of is het toch allemaal toch anders gelopen?

Zweef je heerlijk op je roze wolk of weet je daar het hele bestaan niet vanaf?

Geniet je van het eerste lachje van je baby of maak je je enorme zorgen om zijn/haar enorme huilbuien?

Iedere ouder kan hier waarschijnlijk wel wat ondersteuning bij gebruiken en ik wil jullie daar graag bij helpen.

Als babyconsulent® weet ik welke zorgen er bij een jong gezin kunnen ontstaan en wat de impact kan zijn op het hele gezin.

DE KRACHT VAN OUDERS STAAT CENTRAAL!

Voorafgaand aan het huisbezoek wordt er door de ouders een uitgebreide anamnese-lijst ingevuld. Dit is nodig om alle informatie voor het huisbezoek te verzamelen en zo het huisbezoek niet langer dan 1.5 tot 2 uur te laten duren. Daarna plan ik een huisbezoek en kijk desgewenst mee met een voedingsmoment of een naar- bed-breng moment. Dit is afhankelijk van de hulpvraag en de beoogde doelstellingen. Na het huisbezoek maak ik voor de ouders een overzichtelijk plan van aanpak. Hierbij wordt er uitgebreid ingegaan op de nodige achtergrond informatie die ouders wensen. Na de presentatie van het plan van aanpak, wordt met ouders gekeken hoelang de begeleiding zal plaatsvinden en wanneer de doelen bereikt zijn. Dit varieert van 1-2 weken. Tijdens deze 2 weken is veelvuldig whats app/mail contact mogelijk. Ik sleep je door de moeilijke momenten heen. Het consult eindigt met een eindevaluatie, dit kan via de mail of indien nodig via een laatste huisbezoek.

Kosten van een compleet consult

Een consult kost €175.- , dit is inclusief

  • doornemen anamneseformulier
  • het huisbezoek
  • het maken van het begeleidingsplan
  • het onbeperkt vragen stellen via mail of telefonisch contact gedurende 1-2 weken
  • eindevaluatie tijdens een laatste huis bezoek.

Kosten bij een couveuze-nazorg of begeleiding na een langdurige ziekenhuisopname van uw baby

Deze kosten gaan in overleg met de ouders. Dit alles is afhankelijk van welke vorm van begeleiding jullie willen en jullie hulpvraag. Willen jullie graag ondersteuning op afstand bij vragen of informatie over de verzorging, ontwikkeling en de onrust van jullie baby? Of willen jullie graag een bezoek aan huis?

Kortdurende begeleiding via email/telefoon

Na contact via mail of telefoon wordt er een anamnese formulier toegestuurd. Ik analyseer dit formulier en bespreek via de mail of telefoon de nodige interventies. Dit contact is kortdurend en er vindt geen huisbezoek plaats. Wel krijgt u diverse interventies uitgewerkt op papier/digitaal.

Kosten €75.-

Kosten van het eerste contact is altijd gratis. Hierin worden afspraken besproken voor welke begeleiding u gaat kiezen. Neem dus altijd contact op als je een dringende vraag hebt.