Over mezelf

profielfoto patricia

Mijn naam is Patricia van der Slot, geboren in 1962, getrouwd en moeder van 3 volwassen zoons.

Na mijn Havodiploma ben ik in 1980 gestart met de in-service opleiding tot verpleegkundige in Rotterdam. Na mijn diplomering heb ik de specialistische opleiding tot kinderverpleegkundige gedaan. Sindsdien werk ik met heel veel plezier als vaste kinderverpleegkundige op de medium care en zorg ik voor ernstig zieke kinderen van alle leeftijden.

Mijn passie en kracht liggen bij de jonge zuigeling! De afhankelijkheid van de baby spreekt mij zeer aan. Het begrijpen van de lichaamstaal heb gedurende 35 jaar mijn eigen gemaakt. Het heeft een tijdje geduurd voordat ik met deze kennis en ervaring een stapje verder ben gegaan. In 2016 heb ik de opleiding tot babyconsulent gevolgd en heb daarbij de cursus docent Shantala Babymassage voltooid.

Als babyconsulent hoop ik vele ouders bij te staan in de zorgen rondom hun baby en samen met hun te kijken naar hoe ik dat het beste kan doen. Misschien had je gedacht dat moeder worden heel anders zou zijn en weet je even niet meer waar je goed aan doet. De vele adviezen die je te horen krijgt sluiten niet aan bij je gevoel. Ik kan je hierbij helpen! Zorgen voor een baby doet iedereen op zijn eigen manier. En iedere liefdevolle manier is goed! Ik kan jullie helpen om een eigen manier en een ritme te vinden waarbij jij en jouw baby zich prettig voelen. Heb je vragen over je kleintje, wil je even overleggen of wil je je verhaal even kwijt, aarzel dan niet langer en neem contact met mij op…..

Ik volg regelmatig bijscholingen op het gebied van slapen, voeding, borstvoeding, hechting, inbakeren, onrust en babymassage.

In juni 2017 heb ik de Dunstan babytaal opleiding afgerond. Hierdoor kan ik ouders de 5 baby-huiltjes (Neh, Eh, Auw, Eairh en Heh) aanleren. Mocht je hieraan behoefte hebben, laat het me weten.

Op 19 juni 2017 heb ik de aanvullende cursus babymassage gevolgd over de meest voorkomende babykwaaltjes en de interventies hierop. Deze ervaring neem ik mee in mijn privé en groepslessen van de Shantala babymassage. Zit je als moeder niet lekker in je vel en voelt het moederschap als een zware last? Neem contact met mij op via mail en we zoeken samen naar een oplossing. Perfecte moeders bestaan niet!